Zelf ook een vraag? Stel hem hier!

Veelgestelde vragen door calculators en werkvoorbereiders

Wat kost het plaatsen van een zoekopdracht?

Het plaatsen van zoekopdrachten is gratis.

Wat voor soort zoekopdracht kan ik plaatsen?

Elk type zoekopdracht kunt u plaatsen, ons team assisteert u bij de zoektocht naar een gelijkwaardig product. Zodra wij een match hebben informeren wij u.

Wie beslist of het product gelijkwaardig is?

Wij adviseren om elke discussie te vermijden en uw opdrachtgever tijdig te informeren over het gelijkwaardige product dit o.a. op basis van specificaties en functionele eisen.

Wat vindt mijn opdrachtgever?

In een aantal situaties is de opdrachtgever niet of nauwelijks op de hoogte van gelijkwaardige producten "de voorschrijvende markt" en grote marktpartijen hebben veel invloed en soms ook belangen wat er in het bestek komt te staan.

Wat is het idee achter ofgelijkwaardig?

Er zijn tal van gespecialiseerde bedrijven - welke buiten beeld blijven - deze hebben veelal niet de "contacten" en geen groot/duur verkoopteam. Echter hebben wel gelijkwaardige of zelfs betere producten! Inzet is om de opdrachtgever en aannemer geld te laten besparen.

Bij welke producten zijn grote prijsverschillen?

In het algemeen ... als een product een vorm van bescherming geniet, d.w.z. door bijvoorbeeld patent, modelrecht etc. dat kan zich vertalen in een hoger prijsniveau. Met enig voorbehoud: "hoge prijzen ontstaan ook bij grote belangen"

Ofgelijkwaardig.nl is een initiatief van Cowane B.V.